Türkiye ve dünyanın en kaliteli incirinin yetiştiği Aydın’da sezonun ilk kuru inciri kilosu 20 TL’den borsaya teslim edildi.
Aydın Ticaret Borsa binasında düzenlenen törenle bu yılın ilk kuru incirini üreticilerden satın alındı. Yılın ilk mahsullerini Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği (AKİD) gerçekleştirdi. Törene Aydın İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Metin Topaç ile Başkan Yardımcısı Kazım Günaydın Atça ilçesi Demirhan köyünden üretici Cüneyt Gökçe, Nazilli Bayındır köyünden üretici Mehmet Yılmaz ve Nazilli Işıklar köyünden Ali Karacaoğlu katıldı.
Aydın İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, 2015 yılının üretimde herkese hayırlı olmasını dileyerek "Şu ana kadar ki meteorolojik verilerimizde ovalar dışında iki gün önceki yağmurları baz almazsak sezonun iyi bir tablo çizeceğini düşünüyoruz. Bu çiftçi kardeşlerimizde ilk defa 2015 yılı ürünlerini getirdiler. Ben şahsım ve kurumum adına AKİD’e bu töreni gerçekleştirmeye vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Bu yılın bol kazanla geçmesini diliyorum" dedi.
3 üreticinin toplam 40 kilo incirini sembolik olarak kilosu 20 liradan aldıklarını söyleyen AKİD Başkanı Metin Topaç, " Açılışımızı daha güzel bir organizasyonda gerçekleştirmeyi dilerdik ancak terör olayları nedeniyle ülkemizin içinde olduğu vahim durum sonucu biraz daha basit bir organizasyon yapmayı tercih ettik. Yeni sezon üreticimize, tüccarımıza, işletmecimize, ihracatçımıza yani kısaca bu döngüde emeği geçen herkese hayırlı olsun" diye konuştu.
Tören 3 üreticiye birer çeyrek altın takılması ve katılımcılara incir ikram edilmesiyle son buldu.