Efeler Belediyesi tarafından Şubat ayında tahliye kanalları, rögar ve su birikintilerinde başlatılan larvacid uygulaması, havaların ısınmasıyla birlikte sinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı yapılan ilaçlama çalışmaları ilçe merkezinde ve mahallelerde periyodik olarak devam ediyor. Başkan Özakcan, “Karasinek ve sivrisinek ile mücadele amaçlı olarak periyodik, ULV cihazlarıyla mahallerimizin gece ilaçlamalarını yapmaktayız” dedi.
Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilaçlama birimi, 17 Mart 2015 tarihinde başlatmış olduğu vektör ve kemirgen mücadelesinde biyolog, ziraat mühendisi, veteriner teknikeri ve eğitimli personelden oluşan 42 kişilik ekiple hizmet vermeyi sürdürüyor. Ayrıca 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren, uçkun mücadelesi olarak adlandırılan ULV( gece ilaçlaması)çalışmalarını 85 mahallede sürdürdüklerini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan; “Fosseptik, kanalizasyon ve dere yataklarındaki larvasitlerin üremelerini engellemek için gün boyu ilaçlama çalışmaları devam etmekte. Ayrıca karasinek ve sivrisinek ile mücadele amaçlı olarak periyodik, ULV cihazlarıyla mahallerimizin gece ilaçlamalarını yapmaktayız” dedi.
“ VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLI OLMASINI İSTİYORUZ”
Periyodik olarak yapılan ilaçlamalara rağmen vatandaşlar tarafından sinekler ile ilgili şikayetler aldıklarını belirten Başkan Özakcan; “İlçemiz Büyük Menderes Havzası’nda yer alan bir tarım alanıdır. Sivrisinek üreme alanı olan durgun sular ve karasinek üreme alanı olan gübre, çevremizde bolca bulunmaktadır. Asıl başarı sineği henüz uçmadan yok etmek olduğuna göre vatandaşlarımızın da dikkat etmesi konular bulunmaktadır. Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceği göz önüne alınırsa küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşması önlenmelidir. Foseptik taşkınlarının önlenmesi, foseptik kapaklarının onarılması, kesinlikle açık bırakılmaması ve sulu tarım yapılan bölgelerde önlemler alınması gerekir. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz” ifadelerini kullanarak vatandaşlardan destek istedi.
“CUMHURBAŞKANI GELSE BİR ŞER YAPAMAZ”
Yağışlı geçen bir yıl nedeniyle sinek şikayetlerinin artmasına karşın, bazı vatandaşlar yapılan ilaçlama çalışmaları ile ilgili olarak; "Efeler Belediyesi tarafından hayvan barınakları, fosseptik çukurları, sulak yerler ilaçlanıyor. Ancak bu yıl çok yağmur yağdı ve yeşilliklerimiz de çok olduğundan, karasinek te sivrisinek te çok oldu. Değil Mesut Başkanımız, Cumhurbaşkanı gelse, sinekler konusunda bir şey yapamaz, engelleyemez. Belediye Başkanımız M. Mesut Özakcan’a ilaçlama çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.