19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası’nda da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
1921 yılında TBMM tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya Mareşal rütbesiyle Gazi unvanının verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Kuşadası’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda saat 11.00’da başlayan törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Garnizon Komutanı Hasan Şahin, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu ile diğer protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Tören, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Garnizon Komutanı Hasan Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda açılış konuşmasını yapan Kuşadası Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa’ya TBMM tarafından 1921 yılında Mareşal rütbesi ile Gazi unvanı verilmiş, 2002 yılında ise bugünün Gaziler Günü olarak kutlanması kanunlaşmıştır. Gazilik unvanı Osmanlı döneminden bu yana Türk toplumunda var olmuştur. Bu açıdan vatan savunmasında canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize minnettar olduğumuzu ve onlara karşı borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Aziz milletim, bugünün anlam ve önemini iyi kavramıştır. Bu bilinçle burada bulunduğunuz için sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" dedi.
Öğrenciler tarafından okunan kahramanlık şiirleri ile KUFAD tarafından sergilenen halk oyunlarının ardından tören son bulurken Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Garnizon Komutanı Hasan Şahin ve Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek gaziler ve şehit aileleri ile bir araya geldi. Gaziler Günü programı, Kuşadası Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi aileleri için verilen öğle yemeği ile son buldu.