23 yıl önce Ankara’da evinin önünde düzenlenen bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu için Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki evinin önünde anma töreni düzenlendi.
Mumcu’nun Ali Çetinkaya mahallesindeki Tapu Kadastro Sitesi’nde bulunan evinin önünde düzenlenen törene, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sevenleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşma yapan ÇYDD’nin ekonomik destekleriyle eğitimimi sürdüren ve ’kardelen’ olarak nitelendirilen öğrencilerinden Gülçin Koşmaz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek veren STK’lar ve siyasi partilerle birlikte unutmadıkları ve unutturmayacakları Uğur Mumcu’nun evinin önünde bulunduklarını kaydetti.
Koşmaz, "Demokrasi Haftası’nda 24 Ocak 1993’te öldürülen Uğur Mumcu ile birlikte, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okkan, Doğan Öz, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Hrant Dink ve daha bir çok komutan, yazar ve akademisyenlerimizi de saygıyla anıyoruz" dedi.
Uğur Mumcu’nun yaşadığı yıllarda cehalete karşı yapmış olduğu çalışmaları anlatan Koşmaz, Mumcu’nun yazdığı şiirleri seslendirmeyi ihmal etmedi.
Anma etkinliğinde konuşan Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova, Uğur Mumcu’nun, yanı sıra benzeri suikastler sonucunda hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını kaydetti.
Törenin ardından Uğur Mumcu’nun evinin balkonuna karanfiller bırakan kalabalık gurup, daha sonra sessizce dağıldı.