Çayeli Bakır İşletmeleri, Sosyal Sorumluluk gereği her yıl, Rize genelinde görev yapan biz basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde bizleri misafir etmektedir.

Çayeli Bakır İşletmeleri, Genel Müdür Vekili ve YK Üyesi Murat Güreşçi bey efendi ve beraberindeki çalışma arkadaşları bu yılda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü davetiyle, bizleri Yakamoz Restoranda ilimiz genelinde görev yapan medya mensuplarını bir araya getirerek, samimi bir sohbet ortamında yeni yılın ilk ayında vermiş olduğu akşam yemeğiyle kaynaşmamıza vesile olmuştur.

Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Vekili Murat GÜREŞÇİ, “Bizim gibi her gün büyük bir heyecanla üreten ve kamuoyunu bilgilendiren, Rize’miz genelinde görev yapan siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlamak amacıyla sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu özel ve güzel gününüzü bir akşam yemeğinde birlikte yaşamak için sizleri davetimize teşriflerinizden dolayı teşekkürlerimizle gününüzüz şahsım ve çalışma arkadaşlarımla birlikte candan tebrik ediyorum. Geçmişten bu güne yazılı ve görsel medya, kamuoyunu bilgilendiren, güzellikler yönlendiren, ülkemizin, bölgemizin ve bu güzel şehrinin tarihini, kültürünü, ekonomisini, sosyal hayatını, her türlü kadım değerlerini tanıtan ve toplumla paylaşan önemli bir güçtür. Bu yüzdendir ki, güçlü, güvenilir ve yapıcı bir medya sistemi, ülkemizin, bölgemiz ve Rize’mizin olmazsa olmaz bir ihtiyacı konumundadır. Bu doğrultuda, Çayeli Bakır İşletmeleri olarak, kuruluşumuzdan bu yana ilimde görev yapan siz değerli gazeteci ve televizyoncu dostlarımızla her zaman el ele vererek yöremizi ekonomik ve sosyal alanlar başta olmak üzere hizmet çıtamızı daha da geliştirip büyüterek birlikte çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çayeli Bakır İşletmelerinin bulunduğu, Çayeli Madenli beldesinde hepimiz için sürpriz olan, Arıcılığı Geliştirme Projesine vermiş olduğu destek ve neticede elde edilen arıcılık ve kaliteli bal üretimi projesi öyküsü biz basın mensupları için sürpriz bir gelişme ve haber olmuş oldu. Bu doğal ve organik çalışmalarından dolayı, Çayeli Bakır İşletmeleri yönetimi ve Genel Müdürü sn. Murat Güreşçi’yi ayrıca kutladık.

Çayeli Bakır’ın destekleriyle birkaç yıldır madenli çevresinde faaliyet gösteren, Arıcılık sektörünü geliştirme projesi kapasmında kurulan, Büyükdere Kırsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretilen ve yine Çayeli Bakır işletmelerinin desteklediği, Cam Atölyesi Eğitiminde onlarca bayanın görev aldığı ve bu güzel ürünleri üreten kavanoz içinde bizlere bal hediye etmesine ayrı bir jest olarak anılarımızda yerini almış oldu.

Sn. Genel Müdür Güreşçi’ye ve bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olan ve bizlere kusursuz hizmet veren Çayeli Bakır İşletmelerindeki diğer yöneticilerine şahsım olarak şükranlarımla, teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum.

36 yıldır ilimde üretim yapan, Rize’mizin gururu, Çayeli Bakır İşletmeleriyle ilgili siz değerli okuyucularımı özetle bilgilendirmiş olayım. “Çayeli Bakır İşletmeleri, Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli Beldesi’nde 1994 yılından bu yana yeraltında operasyonlarını sürdürmektedir. Bakır ve çinko cevheri üreten Çayeli Bakır, yılda 1.1 milyon ton cevher üretme ve işleme kapasitesine sahiptir. Türkiye’nin bakır madeni üretiminin yaklaşık üçte birini karşılayan Çayeli Bakır, 2016 Yılı itibariyle; 83,1 milyon TL vergi ile Türkiye’de en çok kurumlar vergisi ödeyen firmalar sıralamasında 39’uncu, 103 milyon dolar ihracat ile madencilik sektöründe 2. sıradadır.”