Stresten biraz olsun uzaklaşmak ve gün içinde kendimize biraz vakit ayırabilmek için yeni rutinler edinmek, ruh sağlığı için oldukça önemli. Bu yeni rutinler için size birkaç önerimiz var.

Besleyici Bir Kahvaltı: Besleyici bir kahvaltı ile sabaha başlamak, güne enerjik başlamayı da sağlar. Diğer yandan bağışıklık sistemimiz için de vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almaya özen göstermek için kahvaltı, oldukça iyi bir fikir. Yoğun iş temposunda genellikle bu öğünü atlasak da evde olduğumuz günlerde mutluluk verici bir aktiviteye dönüşen kahvaltı, aynı zamanda bedenimize ve ruhumuza da pozitif yönde etki edebiliyor.

Düzenli Spor Yapmak: Spor, ilk olarak beden sağlığımızı geliştiriyor olsa da en az bunun kadar önemli olan diğer bir etkisi ise zihin sağlığımızı olumlu yönde etkilemesidir. Düzenli yapılan spor fiziksel sağlığımız gelişirken, vücuttaki mutluluk hormonu salınımının artması ile de kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlıyor.

Ilık Bir Duş Ve Meditasyon: Aktif ama bir o kadar da dinlendirici aktivitelerle gün boyu ruhumuzu, bedenimizi ve zihnimizi besledikten sonra dış etkenlerin tüm yüklerini üzerimizden atmak ve yeni güne pozitif enerjiyle başlamak için bir diğer önerimiz; uyku öncesi ılık bir duş ve meditasyon. Ilık duş kasları gevşetip rahatlatırken, uykuya dalmayı da kolaylaştırır. Meditasyon ise güne başlarken ve günü sonlandırırken rahatlamak için harika bir yöntemdir.

Düzenli Magnezyum İçerikli Kolajen Takviyesi Kullanımı : Zihin ve beden sağlığını ve aynı zamanda işlevini korumak için beslenme ve gerekli minerallerin alımının da önemi büyüktür. Çünkü hem zihnen yenilenmiş hissetmek hem de sağlıklı bir bedene sahip olmak vücudumuzda bulunan minerallerin optimum dengesi ile bağlantılıdır.

Bu noktada magnezyum, vücut için çok gerekli esansiyel bir mineraldir. Magnezyum, insan vücudunda enerjiyi üreten, taşıyan, kullanan ve depo eden hormonların fonksiyonlarını gerçekleştiren enzimleri kontrol etmektedir. Magnezyum eksikliğinde uyku sorunları, bacak krampları, kas ağrıları gibi problemler yaşanabilmektedir. Bu gibi problemler yaşamak zihin ve beden sağlığımızı olumsuz etkileyebilir.  Kolajen ve magnezyumun birlikte kullanımı, cildin gerilme dayanıklılığını düzenlemeye ve kortikal kemik oluşumuna destek olmaktadır. Magnezyum minerali ayrıca hücrenin; hücre dışı alanda kolajene bağlanmasını da kolaylaştırmaktadır.

Magnezyum içerikli kolajen takviyeleri ile ilgili daha detaylı bilgi için

https://www.day2day.com.tr/  adresini ziyaret edebilirsiniz.