Bilecik’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen törenler, Cumhuriyet Meydanı’nda anıta çelenk sunulması ile başladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü kutlama programı, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Törene, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Baro Başkanı Halime Aynur, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve askeri erkan katıldı.
Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu resim sergisi açılışını gerçekleştirdiler. Açılış sonrası protokol üyeleri ve kurum müdürleri resim sergisini gezerek, sergi hakkında bilgi aldılar.