Bilim Beyoğlu’nda Deneyap, Üretim ve Tasarım atölyelerine katılan gençlerin 12 haftalık eğitimlerini tamamladı. Gençlerin tasarlayarak geliştirdikleri ürünler, ‘Genç Yetenekler Bilim Sergisi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Beyoğlu’nda çocukları erken yaşlarda bilim ve teknolojiyle buluşturan Bilim Beyoğlu geleceğin gençlerini yetiştirmeye devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi tarafından Şişhane Meydanı’nda kurulan merkezde, 7-14 yaş arası çocuklara ve gençlere eğitim veriliyor. Yoğun ilgi gören merkezde Deneyap, Üretim ve Tasarım atölyelerine katılan gençlere 12 haftalık eğitimlerini tamamladı. Eğitim süreci oyunca öğrenciler tarafından tasarlanan ürünler düzenlenen Genç Yetenekler Bilim Sergisi’nde bilim meraklılarının beğenisine sunuldu.

Gençlerin “Artık Sıkıntılı Yolculuklara Son” projesi

Sergide gençlere, otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında yemek dağıtım işleminin kolayca yapılabilmesini sağlamak amacıyla tasarlayıp geliştirdikleri proje ziyaretçiler tarafından tam not aldı. “Artık sıkıntılı yolculuklara son!” sloganıyla geliştirilen “Mıknatıslı Otobüs Tepsisi” ve “Bizimle Yolculuk Bir Tatildir” projesi, özellikle şehirlerarası uzun yolculuklarda toplu ulaşım araçlarında yiyecek ve içecek ikram esnasında yaşanan sorunlarının çözümü için umut vaat ediyor.

Çocuklar öğreniyor, tasarlıyor ve kendini geliştiriyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın “Çocuklarımız için en büyük hayalimdi” diyerek hizmete sunduğu proje ile çocuklar erken yaşta bilim ve teknolojiyle tanışıyor. Bilime meraklı gençler; Dene Yap Atölyeleri, Üretim Atölyesi, Doğa Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Matematik Atölyesi, Astronomi Atölyesi ve Teknoloji Atölyesi’nde istedikleri eğitimlere katılabiliyorlar. Tek saatlik eğitimlerin yanı sıra öğrenciler, uzun süreli olarak da atölyelere toplu kayıt yaptırarak tüm eğitimlerden faydalanabiliyor. Merkezde ayrıca bilim söyleşileri, seminerler, konferanslar, bilim şenlikleri gibi çeşitli çalışmalar da düzenlenerek bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturulması hedefleniyor.