İzmir Fatih Koleji (İFK) Fen Lisesi öğrencileri Batuhan Sakal ve Utku Ege Yıldırım’ın hazırladığı "AR-KU-YA” Yılan Robot Projesi, Yaşamda Kalite Proje ve Fikir Yarışmasında birinci oldu.
Kalite Derneği (KAL-DER) İzmir Şubesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya 376 fikir ve proje arasından İzmir Fatih Koleji Öğrencileri “Lise Proje” dalında Yaren Sever, Utku Ege Yıldırım, Batuhan Sakal, Güven Çömezoğlu ve Oğul Yazıcıoğlu “Ortaokul Proje” dalında Sarina Kohen davet üzerine katıldı.
İFK Projeleri sergide ilgi gördü. Yapılan jüri değerlendirmesi neticesinde İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencileri Batuhan Sakal ve Utku Ege Yıldırım “AR-KU-YA Yılan Robot” projeleriyle ipi göğüsledi. Batuhan ve Utku Ege, Arama-Kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla yaptıkları proje ile birinci oldu.
Danışman öğretmenleri Meltem Çelikoğlu ve Alper Bayram ile sevinçlerini paylaşan öğrenciler aylardır verdikleri onca emeğin karşılığını almaktan dolayı hayli mutlu olduklarını söyledi. İzmir Fatih Koleji, projelerden sorumlu müdür yardımcısı Ümit Karademir öğretmen ve öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı kutlayarak başarılarının artarak devam etmesini diledi.