Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) ev sahipliğinde düzenlenen 10. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı, 7-8 Mayıs tarihlerinde yapıldı.
Türkiye ile birlikte 18 ülkeden bakanlıklar, düzenleyici kurumlar, sivil toplum kuruluşları, işletmeciler, üniversiteler ile uluslararası kuruluşlardan 300 katılımcıyı bir araya getiren konferansta, elektronik haberleşme sektörü ile ilgili bilgi, görüş ve tecrübe paylaşımı yapıldı. Konferansa Afganistan, Kosova ve KKTC bakan seviyesinde, Güney Kore, Hırvatistan, Kamerun, Lübnan, Makedonya, Moldova, Sırbistan, Sri Lanka, Tunus düzenleyici kurum başkanı seviyesinde, Arnavutluk, Azerbaycan, Romanya ve Sudan da üst seviyeli olarak katılım gösterdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ikili işbirliği faaliyetleri kapsamında Sri Lanka Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu ve Kamerun Telekomünikasyon Düzenleme Kurulu ile mutabakat zabıtları imzalandı.
BTK Başkanı Tayfun Acarer, konferans ile ilgili yaptığı değerlendirmede 10. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansı’nın BTK’nın ev sahipliğinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.
Acarer, 2013 yılının sonunda 2 milyar terabayt civarında olan dijital içerik büyüklüğünün bu yıl sonunda 8 milyar terabayta, 2020’de ise 50 milyar terabayta ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi.
“İNTERNETİN GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”
“İnternetin güvenliği” konusunun önemine işaret eden Acarer, “Ben bu konuda bireysel kullanıcılardan başlayarak ilgili tüm kesimlerin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu kadar yaşantımızı kuşatan ‘internetin güvenliği’ her geçen gün daha fazla önem taşımaya başladı. Bu nedenle uluslararası işbirliğinin bu konuda hiç geciktirilmeden başlatılmasının gerektiğini bu konferans vesilesiyle teyit ettik” dedi.
“Deniliyor ki 15 sene sonra bizim çocuklarımızın yüzde 45’i, bugün mevcut olmayan ve yeni ortaya çıkacak işlerde çalışacaklar” diyen Acarer, “Yine yeniliği, yeni bir servisi yakalayan işletmelerin gelişiminin üstsel oranlarda artması ile ilgili bu sektörde birçok örnek görmek mümkün. WhatsApp gibi” ifadelerini kullandı.