Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,()-BİTLİS’te 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, öğretmenliğin kutsallığına değinerek, "Bugün burada sizlere hitap ediyorsam, bu öğretmenlerim sayesindedir" diye konuştu. 

Düzenlenen programa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Emniyet Müdürü M. Emin Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, bazı kurum amirleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz yaptı. Öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

"Biz öğretmenler, elleri üşüyen bir öğrencinin ellerini ısıtmak için nefesimizi harcadığımızda, o çocuğun soğukluğunu kendi içimizde hissederiz. Hastalanan bir öğrencimizin acısını vücudumuzun tüm hücrelerinde hissederiz. Biz öğrencilerimizle günlük 6 ile 8 saat arasında zaman geçiriyoruz. Geriye kalan zamanlarını sosyal medyada, ailesiyle ve çevresiyle geçirmektedirler. Bizim medeniyetimizde 3 insanın eli öpülür, anne baba ve öğretmen. Hakkı ödenmesi gereken bunlardır. Bizim medeniyetimiz kendini inşa ederken, bilenlerle bilmeyenlerin bir olamadığını defalarca vurgulamaktadır. Bilenlerin bildiklerini bilmeyenlere anlatması farzdır, toplumsal değişmenin esasıdır. müreffeliğin olmasa olmazıdır"

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise, görev yaptığı birkaç yerden örnekler vererek, öğretmenliğin kutsallığına değindi. Vali Çağatay, eşinin de bir öğretmen olduğunu hatırlatarak, "Bugün burada sizlere hitap ediyorsam, bu öğretmenlerim sayesindedir. İlkokul öğretmenim Sevi Dönmez hanımefendiyi, arada ismini hatırlamadığım birçok öğretmenim ve üniversitede İlber Ortaylı hocamı unutmadım. Yani sonuç olarak, siz değerli öğretmenler son sözüm o kadar kıymetlisiniz ki, en kıymetlilerimizi size emanet ediyoruz. Gününüz kutlu olsun" dedi.

Program, aday öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Edebiyatçı Yazar Hayati İnanç’ın konferansı ve öğretmenlerden oluşan ekibin solo ve koro şarkılarının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI