Bitlis’in Hizan Aile Destek Merkezi (HADEM) ve Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yılsonu sergisi açıldı.
Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Aile Destek Merkezi işbirliğiyle düzenlenen serginin açılışında konuşan Hizan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ercan Özdemir, "Halk eğitim merkezi müdürlükleri gerek eğitimin tabana yayılması ve becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlenmiştir. Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak, onlara bilgi ve beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak, kültürel eserlerimizi korumak yaşatmak ve yaygılaştırmak kurslarımızın en önemli özelliğidir. İlçemizde bu kurslara yönelik çalışmalar olmuştur. İlçemizde 2015-2016 eğitim öğretim yılında 55 meslek edindirme, 41 sosyokültürel ve 26 okuma yazma kursu olmak üzere 122 kurs açtık. Açtığımız bu kurslarda 914 bayan ve bin 48 erkek olmak üzere toplamda bin 962 vatandaşımıza kurs açtık" diye konuştu.
Hizan Öğretmenevi’nde açılan sergiye; Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin, kurum amirleri, öğretmenler, kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.