YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bulgaristan Cumhuriyeti Başsavcılığı'nın işbirliğiyle 16- 18 Ekim tarihlerinde İzmir'de '1'inci Balkan Ülkeleri Başsavcıları Çalışma Forumu' düzenlenecek.

1'inci Balkan Ülkeleri Başsavcıları Çalışma Forumu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bulgaristan Cumhuriyeti Başsavcılığı'nın koordinesinde İzmir'de bir otelde gerçekleştirilecek. 17 Ekim'de Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın açılış konuşmasıyla başlayacak olan forum, 18 Ekim'de 'Kuruluş Deklarasyonu'nun açıklanmasıyla sona erecek. Foruma Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Romanya Başsavcıları ve beraberindeki heyetler katılacak. Forumla birlikte, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bulgaristan Cumhuriyeti Başsavcılığı'nın ortak girişimiyle, Balkan ülkeleri Başsavcılık makamları arasında kalıcı bir hukuki platformun oluşturulması, başta terörizm, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti olmak üzere uluslararası boyutu olan sınır aşan suçlar ile etkili bir mücadele için Balkan coğrafyası başsavcılıkları arasında hukuki iş birliğinin güçlendirilmesi ve bu amaçla 'Balkan Ülkeleri Başsavcıları Forumu Kuruluş Deklarasyonu'  hazırlanarak, her yıl balkan ülkeleri başsavcılarının bir Balkan ülkesinde bir araya gelerek belirlenen bir tema çerçevesinde karşılaştıkları sorunlar ile iyi uygulamaların paylaşılması amaçlanıyor.

Mehmet CANDAN / İZMİR, ()