KAYSERİ, () - KAYSERİ'nin İncesu ilçesinde faaliyet gösteren kahvehanede 1 saat kitap okuyanlara çay ve kahve ücretsiz veriliyor.
İncesu ilçesi Gönenkent Mahallesi'nde Erdoğan Kulaç (38) ve Sercan Çelik'in (23) işlettiği kahvehanede müşteriler, kitaplıktan istedikleri kitapları alarak okuyabiliyor. Kahvehanede 1 saat kitap okuyanlara kahve ve çay ücretsiz ikram ediliyor. İşletmeci Erdoğan Kulaç, insanları kitap okumaya teşvik etmek için böyle bir kampanya başlattığını söyledi. Kulaç, "Yaptığımız kampanya insanların ilgisini çekiyor. Farkındalık yaratmak adına yaptık. Bir ülkeyi güçlü kılan nüfusu değil, eğitimdir, bilgidir. 1 saat kitap okuyana çayını, kahvesini ücretsiz veriyoruz'' dedi.
Kahvehanenin ortaklarından Sercan Çelik ise, "Bu projeye başlamamızın amacı, bizim bilgiye ve eğitime verdiğimiz önemdir. Vatandaşlarımızın kitap okuma alışkanlıklarını artırmak için çabalıyoruz. Oldukça ilgi görüyor. Kitap sayımızı artırmayı, burayı gerçek bir kıraathaneye çevirmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.
Vatandaşlar da bu projeden memnun olduklarını, hem kitap okuyarak kendilerini geliştirdiklerini, hem de gün boyu bedava çay ve kahve içtiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI