Mustafa ERCAN/MERSİN, () – MERSİN’de eğitim veren Toros Üniversitesi’ndeki çeşitli fakülte ve yüksek okullarda eğitim gören 1200 genç için düzenlenen mezuniyet töreninde renkli görüntüler yaşandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma ile başlayan tören, Servet Tazegül Spor Salonunda devam etti. Törene CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.
Kortej yürüyüşü ile başlayan törende öğrenciler, 'Rumuzu kaç ölçekte teslim ediyorduk hocam’, 'Abi sen psikologsun anlarsın. Ne yazayım şimdi ben bu kıza’, ‘Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar diye mimar olduk', ‘Kimsenin kahrını çekemem dedim, psikolog oldum' yazılı pankartlar ve dövizler taşındı.
Törende ilk olarak söz alan Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, Toros Üniversitesi’nin gün geçtikçe büyüyüp gelişen bir çınar gibi kök saldığını belirterek, "Üniversitemiz kurulmadan önce Toros Okulları olarak ülke genelinde lise, ilkokul ve kreş seviyelerinde kendisini fazlasıyla ispat etmiştir. İleriki hayatınızda gelecek kaygısını fazlasıyla yaşadığınızı biliyorum fakat sakın korkmayın, geleceğe siz yön verin, zamanın sizi yönlendirmesine izin vermeyin ve mezun olduğunuz okulunuzdan ve çevrenizden kopmayın" dedi.
Akgül’ün ardından söz alan Rektör Korkmazyürek 2009’da kurulan genç üniversite olmalarına rağmen Türkiye’nin sayılı eğitim kurumları arasında yer aldıklarını ifade ederek, "Tüm mezunlarımızla gurur duyuyoruz. Üniversite öğreniminin sonuna ulaşıp yeni bir hayata başlarken, ünlü bir devlet adamının söylediği gibi, bu mezuniyet töreniyle bir başlangıcın sonunu kutluyoruz. Bugün çağdaş bilgilerle donanmış, iyi eğitimli, yetenekli, iş ve sosyal yaşama atılmaya hazır 1242 gencimizi ülkemizin insan kaynakları potansiyeline sunuyoruz" diye konuştu.
Mütevelli Heyet Başkanı Özveren de, eğitimcilik mesleğinin kendilerine üniversite kurma ufuk açtığını kaydederek, şunları söyledi:
"Şunu içtenlikle söylüyorum, öğrencilerimiz, gençlerimiz için yaptıklarımız kesinlikle yeterli değil, keşke daha fazlasını yapabilsek ama bu kadarını yapabildik. Öğrencilerimizi hayat hazırlamak konusundan en küçük bir ihmalde bulunmadık. Değerli öğrencilerimizi kutluyorum yolunuz bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler sahneye davet edilerek temsili diplomaları verildi. Belgelerin verilmesinin ardından öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetin keyfini çıkardı.

FOTOĞRAFLI