Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, () - KAYSERİ'de '14'üncü Kayseri Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı' açıldı. Fuara yerli ve yabancı 1900 firma katıldı.
Kayseri Organize Sanayi Fuar ve Kongre Merkezinde açılışı yapılan fuara Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve daire müdürleri katıldı.
Fuar açılışında konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Bugün sadece kaliteli mal üretip, pazara sürmek başarı elde etmek için yeterli değildir. Fuarlar üreticilerle müşterileri buluşturan önemli köprülerdir. Günümüzde doğru yerde doğru zamanda katılımcılarla iletişim kurmak önemlidir. 2017 Nisan başında temeli attığımız fuarı 22. ayda tamamladık ve ilk fuarımızı yapıyoruz. Biz, hem konuşuyoruz, hem de projelerimizi konuşturuyoruz. Kayseri sanayisinin 2023 hedeflerine ulaşmasını ve ihracatımızın artmasını sağlayacağız. İnşallah Cumhurbaşkanımızı da burada ağırlayacağız" diye konuştu.
Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürü Özkan Kayacan ise yaptığı konuşmada "Bizim fuarlarımız bir gönül birlikteliğidir. Sektörde birçok şey söyleniyor. Birçok konuda yerli ve milli çalışma yapma kanaati oluştu. Bundan dolayı da gerek Kayseri'de gerekse de tüm ülkeye şamil olacak projeyi başlattık. Önümüzdeki süreçte başta tohum olmak üzere  yerli ve milli tohumların geliştirilmesi özellikle gıda sektöründe starter kültür ve bunların gen kaynaklarının oluşturulması gibi birçok projeye de imza attık" dedi.
Konuşmaların ardından 1900 yerli ve yabancı firmanın katıldığı fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Fuar 10 Mart akşamına kadar ziyaret edilebilinecek.

FOTOĞRAFLI