Muammer İRTEM/BURSA,() - BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde vatan savunması için canını feda eden şehitleri unutmadı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve personelin katıldığı etkinlikte, merkez kampüs içerisinde yer alan Şehit Jandarma Astsubay Ömer Halisdemir Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Tören, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte okunması ile başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile devam eden etkinlikler, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un konuşmasının ardından tamamlandı.

Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında, ülke savunması için hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı ve gazilere de şifa diledi. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışmanın karşısında dimdik duran milletin dünyaya çok önemli bir ders verdiğine işaret eden Prof. Dr. Kılavuz, "FETÖ benzeri yapılar Cumhurbaşkanımızın benzettiği 'haşhaşi' terör örgütünün günümüzdeki halleridir. Bunlar dindar görüntü kisvesi altında çok farklı amaçlar için hizmet ederler. İşte tam da bu noktada ülkemizdeki en sahih din anlayışının imam hatip liseleri, diyanet ve ilahiyat fakültelerinde verildiğini görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu kurumlar İslami eğitim öğretim anlayışının gözbebekleridir. Bu anlamda da iyi korunulması ve sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI