Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), () – MERSİN’in Anamur ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’ncü yılı nedeni ile 100 bisikletle tur düzenlendi.
Anamur İlçesi’nde eğitim veren Cumhuriyet Anadolu Lisesi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’ncü yılı nedeni '100’ncü yıla bir pedal da sen at'  bisiklet turu düzenlendi. Tura, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Okul Müdürü Naci Şen, polisler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Okul Müdürü Naci Şen turun başlangıcı öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıktığını belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk bu çıkışı ile başlattığı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini bayram olarak ilan etmiş ve bunu da siz gençlere armağan etmiştir. Siz gençlerde bu emaneti sonsuza dek taşıyacak ve her türlü iç ve dış tehditlere karşı mücadeleniz sonsuza kadar sürecektir" dedi. 
Belediye Başkanı Kılınç’ın okul bahçesinde bir tur atması ile başlayan bisiklet turu okul önünden başlayarak Akdeniz Caddesi Saçkan Kavşağı, Atatürk Bulvarı Otogar, Alparslan Türkeş Bulvarı, Orman İşletmesi Tahsin Soylu Caddesi, Merkez Camii güzergahını takip ederek yaklaşık 10 kilometrelik mesafenin ardından yine okul önünde son buldu.

FOTOĞRAFLI