Aytekin KALENDER/DEREPAZARI (Rize), () - RİZE'nin Derepazarı ilçesinde, 1994-1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi'nden (DYP) belediye başkanı seçilen Selim Metin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) girdiği seçimi kazanarak, 20 yıllık aranın ardından ilçesine yeniden hizmet etmeye başladı.

Derepazarı ilçesinde 1994-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yürüten Selim Metin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde, MHP'den aday olduğu ilçe belediye başkanlığını kazandı. Derepazarı ilçesinde 20 yıl sonra yeniden belediye başkanı seçilen Selim Metin, ilçede önceliğin imar ve kentsel dönüşüm projeleri olduğunu belirterek, bu konuların kendileri için olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

'KAPIMIZ HERKESE SONUNA KADAR AÇIKTIR'

Kendisine oy veren ya da vermeyen ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet edeceğini belirten Metin, "Hizmeti eşit şekilde dağıtacağımızdan kimsenin bir şüphesi olmasın. Ankara'da bir takım görüşmelerimiz oldu. Derepazarı'nın çehresini değiştirmek ve burası için güzel bir vizyon oluşturmak adına elimizden geleni yapacağız. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Şeffaf bir şekilde belediyeciliği yürüteceğiz. Vatandaşımızın sorunlarını çözmeye çalışacağız. 'O benim adamımdır, bu benim adamımdır' gibi bir ayrım yapmıyoruz. Biz buraya bugün gelmedik. İlerde de biz olmayınca da aynı zihniyet ve vizyon ile bu işi yürüteceğiz." diye konuştu.

'İLÇEMİZE KONAKLAMA TESİSİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ'

Derepazarı'nda yapmayı planladıkları projeler hakkında da konuşan Metin, "Derepazarı'nın ilk önceliği imar ve kentsel dönüşümdür. Bizimde olmazsa olmazımız bu konudur. Ardından sosyal alanlarda yapacağımız çalışmalar olacak. Bunları da en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Derepazarı'nda bir konaklama tesisimiz yok. İlçemiz için ufakta olsa bir apart otel yapmayı düşünüyoruz. Dolgu alanı üzerinde yerli ve yabancı turistin konaklayabileceği 20 yataklı bir konaklama tesisi yapacağız" ifadelerinde bulundu.