MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın 5’ncisini, tarihi 400 yıl öncesine dayanan Darıpınarı ve Kurtçukuru mahallelerinde yapıldı.

Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinin Darıpınarı ve Kurtçukuru mahallelerinde düzenlenen buluşma sayesinde üretici kadınlar desteklenirken, merkezden katılan vatandaşlar doğal ve yöresel ürünlerin lezzetine varmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, buluşmada üretici kadınların açtığı tezgahları tek tek gezdi. Meral Seçer, Kırsal Mahalle Buluşmaları’na katılanlarla da sohbet etti.
Bu arada, Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın gerçekleştiği yerlerden biri olan Darıpınarı Mahallesi’nin tarihi 400 yıl öncesine kadar uzanıyor. Avşar ailelerinden oluşan bir köy olma niteliği taşıyan ve komşu köylerden zaman içerisinde göç alarak 450 haneye ulaşan mahalleye, daha önce kervanların geçişinde zorlandıkları için 'Dargeçit' adı verilirken, daha sonra mahallenin adı 'Darıpınarı’na dönüştü. Bir diğer mahalle olan Kurtçukuru’nun üst tarafında ise Roma dönemine ait birçok tarihi kalıntı bulunuyor.

FOTOĞRAFLI