MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, belediye tarafından hayata geçirilen 'Horozköy Çamlık Projesi' içerisinde yer alan 50'nci Yıl Mahallesi Çamlık Kültür ve Taziye Evi açılışı Vali Ahmet Deniz'in katılımıyla yapıldı.

Horozköy Çamlık Alanı'nda düzenlenen açılış törenine Vali Ahmet Deniz'in yanı sıra 22'nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan

Çerçi, Horozköy Çamlık ve Rekreasyon Alanı'nda önemli bir projeyi hayata geçirdiklerin belirterek, 50'nci Yıl Mahallesi Çamlık Kültür ve Taziye Evi'nin çok amaçlı olarak kullanılacağını belirtti. Çerçi, şöyle dedi:

"Yıllar önce bilinen hali ile Çamlık eski pazar yeri alanı bu haline kavuşmuş oldu. Bir tarafta spor kompleksi, çocuk oyun alanları, kafeteryası, yürüyüş alanları, Manisa'nın ilk ahşap camisi ile ve en sonunda da bugün açılışını yapacağımız 50'nci Yıl Mahallesi Çamlık Kültür ve Taziye Evi ile büyük bir projeyi hayata geçirmiş oluyoruz. Burası sadece taziye evi değil burada kadınlarımıza Kur'an-ı Kerim kursu da verilecek. Tesislerimizin tamamı belediyemizin öz kaynakları ile yapıldı" dedi.

Vali Ahmet Deniz, Türkiye'de son 10-15 yılda altyapı, üstyapı, eğitim, sağlık gibi alanlarda ciddi bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandığını belirterek, "Devletimiz ve hükümetlerimiz vatandaşlarımızın daha iyi yaşaması için önemli çaba gösterdi. Belediyelerimizin de bu süreçlerde büyük katkıları oldu. Buradaki ahşap caminin açılışına da katılmıştım. Taziye evi ile de vatandaşlarımızın önemli bir ihtiyacı karşılanmış olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar açılış kurdelesini birlikte kesti. Çamlık Kültür ve Taziye Evi'nde protokol vatandaşlarla bir araya geldi.

MANİSA, ()

FOTOĞRAF