Cansel ORUÇ,BURSA,()-NOBEL ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ABD’ye giden Türkler için hayata geçirmeyi planladığı Türk Evi’ne Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) koordinatörlüğünde Bursa iş dünyası da katkı sağlayacak. Bursalı firmalar, 9 dönüm arazi içerisinde yaklaşık bin 400 metrekarelik kapalı alanda inşa edilen Türk Evi’nin mobilya, dekorasyon ve ev tekstil malzemelerini temin edecek.


GWEN SANCAR’DAN İŞ DÜNYASINA TEŞEKKÜR

BTSO KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE DONATILACAK
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Anadolu topraklarının yetiştirdiği bir değer olarak Türk insanına büyük gurur yaşattığını söyledi. Başarısını nobel ödülü ile taçlandıran Sancar’ın bilim insanları için de ilham kaynağı olduğunu belirten İbrahim Burkay, “Ülkemizin dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olan ABD’de de etkin ve güçlü bir tanıtıma ihtiyacı var. Bununla birlikte yeni ufuklara yelken açan master ve doktora öğrencilerimize rehberlik edecek bir yapı hazırlanıyor. Taşıdığı hassasiyet için Sayın Sancar’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Türk Evi’nde tekstil sektörünün başkenti Bursa’nın ürün kalitesi, moda ve zerafetini yansıtan en güzel örnekleri kullanıma sunacaklarını belirten Başkan Burkay, “Başta tekstil ve İnegöl mobilyamız olmak üzere Bursamızın dünyaya ihraç ettiği nitelikli ürünler Türk Evi’ne farklı bir değer katacak. Bursa iş dünyası, Odamızın koordinatörlüğünde Türk Evi Projesi’ne gereken katkıyı sağlayacak” ifadelerini kullandı. Kuzey Carolina’da inşa edilen Türk Evi, Bursalı firmaların ürettiği vitrifiye ürünleri, seramik, mobilya, yatak ve ev tekstil gibi geniş ürün yelpazesiyle donatılacak. Türk Evi’nin önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

FOTOĞRAFLI