ÇANAKKALE'nin Bozcaada ilçesi, 12 yazar tarafından kaleme alınan 12 farklı adanın hikayesinin anlatıldığı, 'Ada Rüzgarı' kitabında yer aldı.

Türkiye'de 12 yazar tarafından farklı 12 adanın hikayeleri, bu adalarda yaşayanların hayatları ve anıları, yazar Mustafa Dermanlı tarafından 'Ada Rüzgarı' kitabında bir araya getirildi. Kitapta Bozcaada ilçesi de yer aldı. Kitabın tanıtımı, 12 yazar ve 200'e yakın kitapseverin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Etkinlikte, yazarlar sokak sanatçıları eşliğinde kitapseverlere, kendi adalarındaki yaşam ile Türkiye'deki adaları anlattı. Yazarlar, Zehra Akca, Mustafa Emre Çınar, Eyüphan Erkul, Pınar Gezgen, Zeynel Tolga Gürer, Nejat Işık, Hıdır Kayhan, Yüksel Pazarkaya, Orhan Şevki, Semra Askeri Uzuner, Hasan Yurtcan ve Hüseyin Can Yücel kitaplarını imzaladı.

'Ada Rüzgarı' kitabını hazırlayan Mustafa Dermanlı, "Adalarda yaşayan insanlarla iletişime geçtik. Ada kavramının onlar için ne ifade ettiğini kaleme almalarını istedik. Türkiye’deki 12 adadan yaşam hikayesi bu kitapta bir araya gelmiş oldu. Aslında hepsini okuyunca adalarda yaşayan insanların benzer sorunları ve benzer güzellikleri yaşadıklarını da göreceksiniz. Tüm adaları ufacık bir düğümle bağlamış olduk" dedi.

Yazarlar, etkinliğin ardından gelecek yıllarda da, 'Adalar Buluşması' adı altında tüm ada tutkunlarıyla bir araya gelme kararı aldı.

Serkan İLİK/BOZCAADA (Çanakkale), ()

FOTOĞRAFLI