ADANA Barosu'nun 2018-2019 Dönemi Staj Eğitim Dönemi yapılan eğitim programıyla sona erdi.
Reşatbey’deki Staj Eğitim Merkezinde yapılan eğitim çalışmasında Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu, Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Dr. Ali Volkan Özgüven, Komisyon Üyeleri ve Grup Sorumluları Av. Erkan Çetin ve Av. Hasan Alkan sunum yaptı. Stajyer avukatlarla sohbet havasında geçen programda tavsiye ve önerilerde bulundular. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açılışta yaptığı konuşmada, avukatlar için yaşamsal değeri olan şeyler bulunduğunu, örneğin yargı bağımsızlığı, hukuk devleti, hukukun üstünlüğünün avukatlar için yaşamsal değere sahip olduğunu, evrensel hukuk denilen kavramın ise tüm hukukçuları derinden kapsayan bir kavram olduğunu anlattı.
Yasaların değişmesinden dolayı da uyarılarda bulunan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, "Resmi gazete takip edilmeli, hukuk sitelerine üye olunmalı, alanınızla ilgili konuları incelemelisiniz. Mutlaka ne iş olsa yaparım demeden özel bir alanda uzmanlaşmalısınız"diye konuştu.
Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Aksu, Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Dr. Ali Volkan Özgüven, Komisyon Üyeleri ve Grup Sorumluları Av. Erkan Çetin ve Av. Hasan Alkan da avukatlık mesleğinin değerli bir meslek olduğu, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de avukatın imzasının ciddi bir imza olduğuna vurgu yaptılar.
Staj döneminin avukatlık mesleğine en iyi şekilde hazırlama amacı taşıdığına dikkat çektiler. Genç meslektaşlarına başarılı olmak için bilgi birikimlerini geliştirmelerini, bunun için de çok okumaları, bu arada mutlaka yabancı dil öğrenmeleri gerektiğinin altını çizdiler.

FOTOĞRAFLI