ADANA ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük devrimlerinden bir tanesinin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması olduğunu söyledi. Başkan Sözütek, "Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ve haklarla doğru orantılıdır" dedi.
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 85'inci yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk, kadınların her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek, 5 Aralık 1934'te Türk Kadınına 'seçme ve seçilme hakkı' tanımıştır. Bu tarihte Batı devletlerinde ve hatta Avrupa'da dahi kadınların seçme ve seçilme hakkı yoktur. Bugün gelinen noktada kadınlarımız iş hayatı, eğitim, sağlık, yasama, yürütme ve yargıya varıncaya kadar her alanda üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmiş, çağdaş Türkiye'nin simgesi ve ülkemizin en büyük teminatı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kadınların, Türkiye Cumhuriyetinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasındaki en önemli güç kaynaklarından olduğunu belirten Birlik Başkanı Nihat Sözütek açıklamasında şunları dile getirdi: "Kadınlarımızın duyarlılığı, bilgisi ve zekası sayesinde daha güzel yarınlara ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur. Kadınlara yönelik her türlü şiddet, ayrımcılık ve istismara karşıyız. Biliyoruz ki kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi demokrasinin en güzel örneğidir. Cumhuriyet ile kazanılmış haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımız, ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin itici gücü olmaya devam edeceklerdir. Çünkü onlar bağımsızlık, eşitlik ve aydınlık meşalesinin yılmaz taşıyıcılarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ’Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur’ demiştir. Bu düşüncelerle, varlıklarıyla toplumumuzun yapısına yön veren kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 85'inci yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, başta ülkemiz olmak üzere dünyadaki tüm kadınların uğradıkları haksızlıkların, her türlü şiddet, taciz, tecavüz, istismar ve kadın cinayetlerinin son bulmasını, kadınların toplum içinde eşit bireyler olarak yer almalarını diliyorum."