TÜRKİYE Eskrim Federasyonu (TEF) 2019-2020 yılı faaliyet programında yer alan 'Yıldızlar Flöre Federasyon Kupası ve Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası' tamamladı.
Çukurova Üniversitesi’ndeki Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda düzenlen ‘Yıldız Erkekler ve Kızlar Flöre Federasyonu Kupası’ ve ‘Büyük Erkekler ve Kadınlar Kılıç Türkiye Şampiyonası’ kapsamında, Türkiye’nin 10 ilinden, flöre ve kılıç branşlarında yıldız ve büyüklerde toplam 166 eskrimci, yapılan muhteşem organizasyonda Adana’da buluştu. Müsabakalarda Adıyaman, Ankara, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Muğla ve Samsun'dan gelen flöre ve kılıççılar 2 gün boyunca tüm becerilerini kullanarak şampiyonluk mücadelesi verdi.
Adana Eskrim İl Temsilcisi Atakan Akçay, “Yaptığımız bu organizasyonla Adanalı sporseverlere görsel bir şölen sunmanın heyecanını yaşıyoruz. İki gün boyunca eskrim sporuna gönül verenleri bölgemizde misafir ettik. Akçay, Müsabakaların gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Müsabakaların sonunda dereceye giren sporcuların ödüllerini Adana Eskrim İl Temsilcisi Atakan Akçay ile antrenörler ve hakemler takdim etti. Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Okul Sporları Sorumlusu Ramazan Bahadır ile Spor Şefi Hanifi Altun müsabakaları yakından izledi.