ADIYAMAN Nenmrut Rotary Kulübü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak okullarda öğrencilere “Hijyen” eğitimleri veriyor.
Adıyaman Merkez Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okuyan öğrencilere Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Hemşirelerinden Şengül Kayaalp ve Serap Çelik Sönmez tarafından başta kişisel Hijyen olmak üzere çevre, gıda ve okul hijyeni konularında görsel eğitim verildi.
Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hasan Öztürk, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz sağlık konulu eğitim çalışmaları kapsamında bu yıl okullarda “Hijyen” eğitimleri vermeye başladıklarını söyledi.
İl Sağlık ve Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu proje kapsamında gösterdikleri duyarlılığa dikkat çeken Öztürk:” Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü hijyen olarak tanımlanır. Hijyen kuralları yaşam alanlarımızın tüm için geçerlidir. Hijyen, kelime olarak sağlam, sağlıklı anlamına gelmekle birlikte genel anlamda ele alınacak olunursa; sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü olarak ifade edilmektedir. Bizler ilk olarak kişisel hijyen ile başlayan bir süreçte öğrencilerimizi bilinçlendirmek için gayret ediyoruz. Bu konuda bizlere destek olan eğitimcilerimize, okullarımıza, İl milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederiz” dedi.
FOTOĞRAFLI