ADIYAMAN'da, STK temsilcileri Adıyaman Üniversitesi'nin ismin değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.
Öğle saatlerinde Demokrasi Parkı önünde toplanan Adıyaman Kent Konseyi, Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı, ADİMDER, AGD, Bilgi Hikmet Derneği, Ensar Vakfı, Gökkuşağı, Hayat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İmam Hüseyin Derneği, Memur-Sen, Savfan-Der,Siret Derneği, TÜGVA, Türk Eğitim-Sen, Türkiye Diyanet Vakfı ve Yeni Dünya Vakfı üyeleri Adıyaman Üniversitesi'nin isminin 'Adıyaman Safvan Üniversitesi' değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.
Toplanan STK temsilcileri adına açıklamada bulunan Samsat Sahabe-Der Başkanı İsmail Ergün,"Malumunuz olduğu üzere; Hazreti Ömer’in hilafet yıllarında Anadolu coğrafyasına dönük gerçekleştirilen fetihler sonucu birçok sahabi Anadolu’ya gelmiştir. Bunlardan bir kısmı tekrar dönerken bazıları ise çıktıkları bu fetih yolunda şehit düşerek bu beldelerde kalmışlardır. Adıyaman’ımız da bu şerefe nail olan beldelerden birisidir. İçerisinde Hz. Peygamberin sahabelerinden birini misafir etmektedir. Bu sahabelerden genelde Anadolu özelde de Adıyaman’ımız için çok önemli hizmetleri bulunan Hazreti Safvan'a karşı hem vefa hem de davasına hizmet borcumuz bulunmaktadır. Bu itibarla henüz 10 yıllık bir geçmişi ile yeni bir üniversite olan Adıyaman Üniversitesinin adının “Adıyaman Safvan Üniversitesi” olarak değiştirilmesinin hem Sahâbi Efendimizin davasına hem de ilimizin tanınıp bilinmesine önemli bir katkısı olacağına inancımız tamdır" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık üniversitenin isminin değiştirilmesi için imza kampanyasına destek verdi.
FOTOĞRAFLI