ADIYAMAN İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Geleceğin Mühendisleri Aranıyor' yarışmasında 55 okuldan 165 öğrencinin katıldı. Öğrenciler 1 paket makarna kullanarak en hafif ve çok yük taşıyan özgün köprü yapma yarışmasında yarıştı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda düzenlenen yarışmaya Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Alagöz, burada yaptığı konuşmasında, Globalleşen dünyayı yakından takip edebilmek için bilim ve teknolojideki gelişmeleri eğitime entegre edebilmek adına çağın getirdiği yeniliklere açık olmak gerektiğini söyledi.
Bu hızlı değişimin toplumlarda farklı farklı yansımalara neden olduğunun altını çizen Alagöz, ''Çağın getirdiği bu farklılıklara bizler ancak eğitim sistemimizi güçlendirerek katkı sağlayabiliriz. Bu çerçevede bilim ışığında milli değerlerimize sahip nitelikli bireyler yetiştirmek ana amacımızdır. Yaratıcı düşünebilen,eleştiri bakış açısına sahip, problemlere farklı çözümler üreten inovatif, iş birlikçi, çözüm odaklı bir nesil yetiştirmemiz gerekmektedir. İnsan gücünü kullanarak yapılan işlerin azalığını günümüzde Gardner’in de söylediği gibi 'Makinelerin Yapamadığı İşleri' yapabilecek bilgi becerilere sahip bireyler olmalıyız. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyon belgesi ışığında yeni projelere imza atmaktayız. Geleceğimizin mimarı olacak olan bu gençlere daha iyi bir dünya bırakabilmek, için var gücümüzle hep beraber çalışmalıyız'' dedi.
Alagöz, okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, var olan medeniyetin kültürel mirasını değerlendiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi haline getiren, çerçevesi kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler yetiştireceklerini sözlerine ekledi.
Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, dereceye girenlere ödüllerini verdi.
FOTOĞRAFLI