KONYA'da Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda esnafların sorunlarını masaya yatırıldı. 
Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, 31 ilçedeki esnaf odalarının başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen toplantıda esnafların sorunları ve çözüm yolları ele alındı.
 Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda esnafların sorunlarını dinleyen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ahilik kültürünün yaşatılmasının çok önemli olduğunu belirerek, bütün esnafların Ahilik Haftasını tebrik etti. 
Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, şehri yönetenlerle şehirde yaşayanların birebir sorunlarının aynı masa etrafında konuşularak birinci elden çözülmesinin önemli olduğunu söyleyerek, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Şahin, “Her şeyi denetleyen, yasaklayan bir devlet olmak değil, kendi kendimizi düzenli tutan, vicdanıyla, ahlakıyla, edebiyle işini yapan, ahilik müessesine tam anlamıyla sarılmış insanlar olarak özellikle oda başkanlarımızın bu kural ve prensipler çerçevesinde tüm üyelerini motive etmesi lazım. İşte o zaman sorunları çözeriz” dedi.
 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, esnaf odalarıyla düzenli olarak bir araya gelerek istişare etmeye büyük önem verdiklerini belirterek, Konya’nın her alanda gösterdiği başarının sırrının birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi. Toplantıya ilçelerden katılan esnaf odaları başkanları için ilçelere yapılan çalışmalardan örnekler veren Başkan Altay, “Yeni Büyükşehir Yasası ile kırsalda yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal tesisler oluşturmak ve gelirlerini artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda sadece tarımsal sulama ve desteğe verdiğimiz para 235 milyon lira. Bunu yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.