DEVLET Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında 'Aida' operası sahnelenecek.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi sahnesinde 'Carmen' operasıyla açılışı yapılan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 12 Eylül Perşembe günü 'Aida' operasıyla devam edecek. Provaları devam eden, Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkansız aşkını anlatan 'Aida' operasının rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini, orkestra şefliğini İtalyan orkestra şefi Fabrizio Maria Carminati yapıyor.

Antalya ve Ankara DOB orkestra ve koro sanatçılarının eşliğinde eserin ilk temsilinde solist sanatçılar soprano Anna Nechaeva 'Aida'yı, tenor Murat Karahan 'Radames'i seslendirecek. 13 Eylül Cuma günü yapılan ikinci temsilde ise 'Aida'yı, Franceska Tiburzi, 'Radames'i Efe Kışlalı, 'Amneris' rolünü ise her iki temsilde de ünlü soprano Anastasia Boldyreva seslendirecek.

Festivalin devamında Bolşoy'da sahneye çıkan ve DOB'un 2018 Troya yılına damgasını vuran en büyük prodüksiyonu 'Troya' epik operası Expo'da sahnelenecek. DOB Genel Sanat Yönetmeni ve Genel Müdürü tenor Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğinde 300'ü aşkın sanatçı ve teknik ekibiyle Ankara DOB tarafından sahnelenen eserin bestesi Bujor Hoinic'e, librettosu Artun Hoinic'e, rejisörlüğü Recep Ayyılmaz'a, koreografisi Volkan Ersoy'a ait. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un da Homeros'u canlandırdığı eserde, Tan Sağtürk ise Paris'in kardeşi 'Hektor'u canlandıracak.

Başrol kostümlerini ünlü modacı Atıl Kutoğlu'nun tasarladığı eserde DOB dansçılarından, 2015 yılında görevli olduğu turneden dönerken kaza geçiren Bora Acar Zöngür de özgün koreografisi ile sahnede yer alacak. Eserin dekor tasarımı Özgür Usta, kostümleri Aydan Çınar imzası taşıyor.

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin kapanışı tenor Murat Karahan'ın seslendireceği gala konseriyle sona erecek.

Ünlü İtalyan şef Fabrizio Maria Carminati yönetiminde Antalya DOB Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü solistlerin vereceği konser seçkin eserlerden hazırlanan özel repertuvarıyla Aspendos'ta unutulmaz bir gece yaşatarak festivalin kapanışını da gerçekleştirecek.

Birbirinden ünlü solistler, soprano Angelina Akhmedova, mezzosoprano Anastasia Boldyreva, DOB Genel Müdürü tenor Murat Karahan ve bariton Eralp Kıyıcı aryalardan türkülere, belcantolardan tangolara uzanan bir programla sahnede olacak.