TUNCELİ'de pazar gününden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku için başlatılan arama çalışmalarına ilişkin sosyal medyada yer alan iddialara yanıt veren AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, "Bugün biz siyasetçilerin yapması gereken Doku ailemizin acısını siyasetle buluşturmak değildir. Doku Ailesini evlatları Gülistan ile buluşturmak için sürecin bir parçası olmaktır" dedi.
Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, geçen pazar sabahı kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Gülistan'ın bulunması başlatılan arama çalışmaları sürerken, sosyal medyada arama çalışmalarının yetersiz olduğuna iliştin yapılan iddialara AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek'ten tepki geldi. 
Tek, Gülistan'ın bulunması için Tunceli halkı ve devletin seferber olduğunu ifade ederek, sosyal medyada olumsuz algı oluşturulduğunu söyledi. Tek, şunları söyledi:
"Gülistan Doku'nun bulunması için Tunceli ailesi olarak bir bütün kentimizin ilgili tüm birimleri seferber olmuştur. Ancak kirli senaryolar ile algı oluşturmak isteyen bazı zihniyetlerin Devlet, Hükümet nerede, seyirci kalınıyor paylaşımları sonrası açıklama yapmayı zaruri bulduk. ‬Sosyal medyada olanlar bilmez ancak Gülistan kardeşimizin son görüldüğü bölgede olanlar çok iyi bir şekilde biliyor ki Valimiz Sayın Tuncay Sonel, Diyarbakır’dan gelen yakınlarının yanında olup gerekli çalışmaları koordine etmektedir. Evladımızın bulunması için AFAD ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timinin de katıldığı arama çalışmaları da devam etmektedir. Bugün biz siyasetçilerin yapması gereken Doku ailemizin acısını siyasetle buluşturmak değildir. Doku ailesini evlatları Gülistan ile buluşturmak için sürecin bir parçası olmaktır. Bazı siyasi partilerin sosyal medyada algı yaratıp yarattıkları kirli oyunlar ile siyasetlerini var etmek istemeleri tükendiklerinin de göstergesidir. Bu zavallı zihniyeti kınıyoruz."