İZMİR'de, Cumhur İttifakı'nın Karabağlar Belediye Başkan adayı AK Partili Bilal Doğan, Demokrasi Üniversitesi'nin büyüyerek ilçeye katkı getirmesi için elinden geleni yapacağının sözünü verdi.

Karabağlar Belediye Başkan adayı AK Partili Bilal Doğan, ilçedeki Demokrasi Üniversitesi'nin Uzundere'ye taşınma projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Karabağlar'ı Bornova ve Buca'yla yarışabilecek düzeyde bir üniversite ilçesi olarak anılmasının hayalini kurduğunu seçim çalışmalarında dile getiren Doğan, Demokrasi Üniversitesi'nin büyüyerek ilçeye katkı getirmesi için elinden geleni yapacağının sözünü verdi.

380 dönümlük arazinin Demokrasi Üniversitesine tahsis edildiğini ve yakın zamanda çalışmalara başlanacağını belirten Doğan, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ni örnek göstererek 1 Nisan'dan itibaren Karabağlar'ı da bir üniversite kenti yapmak için çalışlamalarda bulunacağını belirtti. Doğan, "Üniversitenin Bornova ve Buca'ya sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kattığı değeri herkes görüyor. Karabağlar'ın, kentsel dönüşüm ve üniversiteyle birlikte çok farklı noktalara geleceğine hepimiz inanıyoruz. Biz bu göreve aday olurken bütün planlamalarımızı hazırladık ve Karabağlar'ı hak ettiği konuma ulaştıracak projelerle geliyoruz. Öğrencilerin bu ilçeyi tercih etmeleri için öncelikle sosyal donatılar yaratacağız. 500 bin nüfuslu ilçede gençlerin vakitlerini geçirebilecekleri alanların olmadığını görüyorsunuz" diye konuştu.

'İNANAÇLARI BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ'

Karabağlar'da yaşayan vatandaşların da üniversitenin taşınmasını heyecanla beklediğini dile getiren Doğan "Vatandaşlarımız üniversiteyle birlikte ilçemizin gelişeceğine inanıyor. Bize de yerel seçimlerde yetkiyi verdiklerinde bu inançlarını boşa çıkarmayacağız. Biz ailelerin, gençlerin yaşayamaktan keyif alacağı Karabağlar'ı vatandaşlarımız ile birlikte yaratacağız. Artık Karabağlar'ın kara bahtını değiştirmemiz gerekiyor. İzmir'in en büyük ilçesi olmasına rağmen hiç bir hizmet göremedi. Bu kadar insanın yaşadığı bir ilçenin unutulması mevcut CHP'li yerel yönetimin belediyecilik anlayışının ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Vatandaşlarımız 31 Mart itibariyle bu görevi bize layık görürlerse hizmet anlayışının nasıl olmasını gerektiğini göstereceğiz" dedi.

ÜNİVERSİTE DÖNÜŞÜMÜ VE GELİŞİMİ BAŞLATACAK

Yasalar çerçevesinde Demokrasi Üniversitesi'nin geliştirilmesi adına elinden geleni yapacağına söz veren Doğan, "Karabağlar'daki eğitim gelişimini sadece üniversite ile sağlamayacağız. Okul öncesi eğitimler ve engellilere özel olacak eğitim merkezleri açarak vatandaşlarımıza bu imkanları sunacağız. Karabağlar!ın baştan uca dönüştürüp geliştirerek hak ettiği noktaya taşıyacağız" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI