ANKARA, () - ALTINDAĞ Belediye Başkanı, Cumhur ittifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, down sendromlu öğrenciler ile bir araya geldi.
AK Parti’li Tiryaki, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Otizm Federasyonu ve Ankara Şafak Özel Eğitim Merkezi tarafından Yenimahalle’de düzenlenen etkinlikte down sendromlu öğrenciler ile bir araya geldi. Etkinliğe Tiryaki’nin yanı sıra, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Otizm Federasyon Başkan Yardımcısı Pervin Sabur Ercengiz de katıldı. Tiryaki, "Toplum Merkezi Projesi ile Türkiye’de bir ilk gerçekleştireceklerini söyledi. Down sendromunun bir hastalık olmadığını ifade eden Triyaki, "Sadece genetik bir farklılıktır. Buradaki, down sendromlu çocukların anne ve babaları da iyi bilirler ki, evlatlarımızı topluma kazandırmamızın tek yolu eğitim. Hem toplum, hem anne babalar, hem de evlatlarımız üzerinde farkındalık ve bilinçlendirme çok değerli. Biz, her zaman eğitimin ne denli önemli bir unsur olduğunu vurguluyoruz. Her zaman kardeşlerimizin, çocuklarımızın yanında destekçiyiz” dedi.
‘YENİMAHALLE’DE BU DEĞERLİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’
Dezavantajlı gruplara destek verecekleri bir merkez kuracaklarını kaydeden Tiryaki, şunları söyledi:
"Yenimahalle Toplum Merkezi Projesi, Türkiye’de bir ilk niteliğini taşıyor. 240 dönüm bir alan üzerinde, yaşlı yaşam evi, kadın dayanışma, engelliler ve bağımlılıkla mücadele merkezleri gibi dezavantajlı gruplara destek verecek bir merkez kuracağız. Bu merkezleri vatandaşlarımızın topluma yeniden kazandırılması, istihdam edilmesi, eğitilmesi ve psiko-sosyal destek sağlanması amacıyla tasarladık. Proje bünyesinde, Engelli Eğitim ve Sanat Merkezi de yer alıyor. Dezavantajlı bireylere yönelik örgün eğitim, mesleki eğitim ve sanat eğitiminin verileceği, bir eğitim kompleksi yapılacak. Bu komplekste, verilecek eğitimlerin neticesinde, engelli bireylerin iş ve meslek sahibi olmasını ve onların diğer bireyler ile eşit koşullarda hayat sürmesini hedefliyoruz. İnşallah, Yenimahalle’de bu değerli projeyi hayata geçireceğiz. Böylelikle, bir kişi değil tüm Yenimahalle kazanacak.”
Otizm Federasyon Başkan Yardımcısı Pervin Sabur Ercengiz ise, “Otizmli, Down sendromlu bireylerimizi topluma kazandırmak adına Otizm Federasyonu olarak elimizden gelen çalışmayı yürütüyoruz. Down sendromu bir hastalık değildir ki tedavisi olsun. Topluma kazandıracağımız pırıl pırıl evlatlarımız var. Onlar, artı bir farkla bizim için çok önemliler. Eğer gereken destek ve eğitim verilirse, hayatlarını kendileri sürdürebilecek seviyeye gelirler. Sadece fırsat verelim, destek olalım. Veysel Tiryaki’ye verdiği destekten ötürü saygılarımı sunuyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI