ANKARA, () - ALTINDAĞ Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki, Ortotek Gaziler Ampute Futbol Takımı'nı ziyaret etti.
Gaziler Ampute Futbol Takımı'nın sorunlarını ve önerilerini dinleyen AK Parti’li Tiryaki, tüm zorlukların üstünden gelmeyi bilen sporcuları tebrik etti. Tiryaki, "Ampute futbol takımımız Yenimahalle ile özdeşleşmiş, sayısız başarılara imza atmış amatör bir spor kulübümüz. Avrupa’da da başarıdan başarıya koşan ve engellilerin azim ve inanç ile başarısını tüm dünyaya gösteren bu takımımıza elimizden gelen desteği vereceğiz. Azmeden, topluma örnek olan ve Yenimahalle’nin adını gururla Türkiye’ye duyuran engelli bireylerimizin ve amatör sporcularımızın her zaman yanında olacağız" dedi.
'BU PROJE TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK'
15 yıllık belediye başkanlığı sürecinde, her mahalleyi spor merkezleri ile donattığını ve amatör sporcuların en büyük destekçisi olduklarını kaydeden Tiryaki, şunları söyledi:
"Yenimahalleliler 31 Mart günü onay verirse, engelli bireylerimizin en büyük eksiklikleri olan tesis sorunlarını hemen çözeceğiz. Amatör sporu ve engelli bireylerimizi desteklemeye, onların başarıları ile gurur duymaya, ne zaman arzu ederlerse kendimizi yanlarında hissettirmeye çalışacağız. 'Yenimahalle Toplum Merkezi' dezavantajlı bireylerimiz için hazırladığımız projelerden sadece bir tanesi. Bu proje Türkiye'de bir ilk olacak. 240 dönüm bir alan üzerinde, yaşlı yaşam evi, kadın dayanışma, engelliler destek merkezi ve bağımlılıkla mücadele merkezleri gibi dezavantajlı gruplara destek verecek bir merkez kuracağız. Bu merkezleri vatandaşlarımızın topluma yeniden kazandırılması, istihdam edilmesi, eğitilmesi ve psiko-sosyal destek sağlanması amacıyla tasarladık."

FOTOĞRAFLI