ANKARA, () - ALTINDAĞ Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Yenimahalle’yi Ankara’nın yeni cazibe merkezi yapacaklarını söyleyerek, "Bin 400 dönüm üzerine kurulacak Kent Çiftliği projesi ile Yenimahallelileri kent yaşamından uzaklaştıracak rehabilite merkezi yapacağız" dedi.
AK Partili Tiryaki, Yenimahalle’nin adını tüm Türkiye’ye duyuracak Kent Çiftliği Projesi’ni Yenimahalle’de hayata geçireceklerini söyledi. Yenimahalle Kent Çiftliği’nde bostanlar, seralar ve bahçeler ile sebze, meyve ve süs bitkileri üretiminin de yapılabileceğini belirten Tiryaki, "Kent Çiftliği’nde yerel tohum, ilaçsız tarım ve organik tarımın özendirilmesi sağlanacak. Kurulacak olan meralar ve ahırlarla çiftlik hayvanlarının üretilmesi sağlanarak ve vatandaşlarımızın doğal ve temiz gıdaya ulaşımını kolaylaştıracağız. Yerel Bitki Müzesi’nde açık ve kapalı mekânlar bulunacak, İç Anadolu ve Ankara iline özgü yerel bitkileri hem üreteceğiz hem de sergileyeceğiz. Tarım Müzesi ile geçmişte kullanılan ve günümüzde unutulan vatandaşlarımızın kendi yörelerine ait bitkileri tanıma imkânını sağlayacağız" dedi.
'EKİP BİÇEREK ÜRETİM YAPACAKLAR'
Kent Çiftliği’nde Uygulamalı Eğitim Merkezleri’nin de yapılacağını söyleyen Tiryaki, "Çocuklarımıza meyve, sebzelerin üretim sürecinin, tarım ve hayvancılığın öneminin anlatılacağı eğitimlerin bulunacağı, sertifika programları ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca vatandaşlarımıza tarım ve hayvancılık alanında meslek kazandırma ve hobi amaçlı eğitimler de verilecek. Yapılacak olan Hobi Bahçelerinde Yenimahalleliler doğa ile baş başa vakit geçirerek, ekip biçerek üretim yapmanın keyfini çıkarabilecekler" diye konuştu.
'SAĞLIKLI VE YEREL LEZZETLERİN SUNULDUĞU DOĞAL KAFELER OLACAK'
Çiftlikte doğal ürünlerin kullanıldığı, sağlıklı ve yerel lezzetlerin sunulduğu, Yenimahallelilerin buluşma noktası haline gelecek ‘Doğal Kafeler’inde yer alacağını kaydeden Tiryaki, "Çiftlikte üretilen tüm doğal gıdalarına, her türlü el sanatlarına ve zanaat ürünlerine vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşabilecek. Çiftlikte üretilen doğal ürünler ile Ankara çevresinde doğal üretim yapan çiftçilerimizin ürettiği ürünler haftanın belirli günlerinde ucuz, güvenilir ve sağlıklı bir şekilde Yenimahallelilerle buluşacak."
'HAYVAN OTELİ İNŞA EDECEĞİZ'
Çiftlikte sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderileceğini ve bakımlarına yönelik alanların da bulunacağını belirten Tiryaki, şöyle dedi:
"Sahipsiz hayvanların bakımlarının ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gelişmiş ülke standartlarında bir Hayvan Barınağı, acil servis, ambulans ve mobil hayvan tarama aracı hizmeti verecek olan Hayvan Hastanesi ve hayvan sahiplerinin zorunlu durumlarda dostlarını emanet edebileceği Hayvan Oteli inşa edeceğiz. Ziyarete açık olacak hayvan barınağında hem çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayacak hem de sessiz dostlarımızı sahiplenebileceksiniz."
'MESLEK SAHİBİ OLMALARINI SAĞLAYACAĞIZ'
Yenimahalle Kent Çiftliği ve kent çiftliklerine bağlı olarak geliştirilecek olan Mahalle Bahçeleri’nde çok sayıda Yenimahallelinin tarım, hayvancılık ve servis sektöründe istihdam edeceklerini kaydeden Tiryaki, "Tarım ve hayvancılık gibi üretim alanlarında verilecek olan eğitim ve sertifikalar ile meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Yenimahalleli vatandaşlarımızın refahı ve iyi yaşaması için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI