Yusufeli ilçesinde, Türkiye Kano Federasyonu tarafından organize edilen Akarsu Kano Slalom Türkiye Kupası Yusufeli etabı, ilçede bulunan Barhal Çayı üzerinde başladı. Rize, Tunceli, Trabzon, Ankara ve Artvin olmak üzere 5 ilden,  7 takım ve 59 sporcunun 2 gün boyunca mücadele edeceği etkinlik, Barhal Çayı üzerinde 360 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki Türkiye’nin ilk yapay kano parkurunda gerçekleştirilecek. Toplam 7 kategoride yapılacak yarışlara, vatandaşlar da büyük ilgi gösterirken, müsabakalar yarın yapılacak büyükler kategorisi mücadelelerinin ardından sonra erecek.

‘KANO SPORUNA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’

Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergin Tokgöz, belediye olarak Kano sporuna büyük önem verdiklerini söyledi. Tokgöz, “2019 yılı Derekapı Boğa Güreşleri kapsamında Kano Slalom Türkiye Şampiyonası düzenleniyor. Şu anda ilçemizde 7 tane takımı misafir ediyoruz. Toplam 59 sporcu burada mücadele ediyor. Özellikle Yusufeli Belediyesi olarak Kano Altyapısına ve Kano sporuna büyük önem veriyoruz” dedi.  

Yusufeli Altyapı Bayan Kano Antrenörü Büşra Ertek de, takım olarak hedeflerinin parkuru başarıyla bitirmek olduğunu söyleyerek, “Şu anda bizim sporcularımız yeni. Bu ikinci yarışmaları. Takım olarak hedefimiz şu an için parkuru bitirmek. İleriye dönük bir hedef koymadık. Parkura alışma süreci içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kano sporcusu Kamil Kaçar ise, “Yusufeli ilçesindeki bu etkinliğe ikinci gelişim, bu yapay parkur çok güzel hazırlanmış. Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü adına yarışıyorum. Türkiye birinciliğim var en büyük başarım bu” diye konuştu.