Mustafa KIRLAK/ORDU,()- FERRERO Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın,  “Türk fındığı bizim için önemlidir. Fındıkta değer zincirini mükemmelleştirmek için sektöre yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın, Ordu ve Giresun’da görev yapan basın mensupları ile iftarda buluştu. Kendileri için gıda sektörünün sadece ürün kalitesi ve miktardan ibaret olmadığına vurgu yapan. Akın, “Türk fındığı bizim için önemlidir. Fındıkta değer zincirini mükemmelleştirmek için sektöre yatırım yapmaya devam edeceğiz. Gıda sektörü sadece ürün kalitesi ve miktardan ibaret değil. Değer zincirinin iyi tarım, iyi üretim, etik değerleri ve çevre bilincini gözeten iyi sosyal uygulamalarla bir bütün halinde değerlendirilmesi gerekiyor”dedi.

Geçen yıl Ordu’da şirket tarihinde en yüksek oranda kaliteli fındık kullandıklarının altını çizen Akın, aynı sonucu Giresunlu üreticiler de almak arzusunda olduklarını söyledi. Akın “Bölgedeki ağırlığımızı bu performans eşliğinde daha da artırmamız gerekiyor. Ferrero, değerli tarım 70’i ziraat mühendisi, 26’sı sosyal çalışma uzmanı ve diğer yardımcı personel olmak üzere 120 kişi olarak iyi tarım uygulamalarını model bahçeler ile sürdürmektedir. Ordu ve Giresun’da 14 model bahçeye ulaştık" diye konuştu.