Mustafa ERCAN/MERSİN, () – MERSİN Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı’nda yüksek lisans eğitimini sürdüren genç ressam M. Emrah Akkayüz’ün ilk kişisel resim sergisi sanatseverlerden tam not aldı.
Sergi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’de açıldı. Açılışa MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol’un yanı sıra meclis üyeleri, sanatseverler ve çok sayıda davetli katıldı. M. Emrah Akkayüz’ün 17 eserinin yer aldığı 'Bellek/İz' adlı sergi sanatseverlerden tam not alırken, 26 Haziran tarihine kadar ziyarete açık kalacak.
Burada konuşan Akkayüz, bu sergisinin ilk kişisel sergisi olduğunu belirterek, uzun zamandır resim yaptığını ve birçok karma sergiye ve yarışmaya katıldığını söyledi.
Sanatın gelişiminin çağın değişen koşulları, toplumun sanatsal ve düşünsel gelişimiyle paralel ilerlediğini ifade eden Akkayüz, sanatçıların ise içerisinde bulunduğu gerçekliğe tanıklık ettiklerini söyledi.
MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ise, sezonun son sergisine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, hareketli ve sanat dolu bir sezon geçirdiklerini anlattı.

FOTOĞRAFLI