AKŞEHİR Belediye Başkanı  Salih Akkaya, belediyeye ait Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. 
Başkan Akkaya’nın ziyaretine Akşehir Görmeyenleri Koruma Şube Başkanı Hüseyin Çığ ve Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’de eşlik etti.
Akşehir Görmeyenleri Koruma Şube Başkanı Hüseyin Çığ,  “Ben hepinizin adına Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’e, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Ersoy’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize verdikleri bu destekler, bu katkılar azımsanamaz. Bu emekleri boşa çıkarmayın. EKPSS önemli iki yılda bir yapılıyor ve bu yılda 22 Nisan’da Pazar günü Konya’da yapılacak. Bazı arkadaşlarımız refakatçi eşliğinde, bazı arkadaşlarımızda kendi başına sınava gireceklerdir. İnşallah bu öğrendiklerinizle sınav anında da başarılı olacağınızı yürekten inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Akkaya, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde engelli bireylerin, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlanabileceklerini hatırlatarak,  şunları söyledi:
''Bu Engelsiz Yaşam Merkezimizi engelli kardeşlerimize kazandırmak bizim için önemli bir konuydu. Onların buraya gelip gitmelerine yardımcı olmak içinde ‘Engelsiz Taksi’ hizmetini de başlatarak ücretsiz bir şekilde hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Bu KPSS kursunu Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle yaptık. Konya merkez ve ilçelerde bu tür bir kurs yok diye biliyorum. Belki başka illerde vardır ama bu kurs gerçekten çok önemli. İnşallah 22 Nisan’da Engelli kardeşlerimize dönük olarak yapılacak KPSS sınavında başarılı olup kadronuzu alarak çalışma hayatını başlamış olursunuz.''
Akkaya,  engelli vatandaşlar için Çanakkale’ye bir gezi düzenleyeceklerinin altını çizerek “Bu kurstaki ve gireceğiniz sınavdaki yorgunluğu güzel bir Çanakkale gezisiyle atmanız için bir Çanakkle gezisi düzenleyeceğiz. Kültür Müdürümüz İbrahim Öncel Bey bu gezi için hazırlıkları yapmaya başladı. Buradan özellikle Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bir teşekkür göndermek istiyorum. Çünkü son dönemde engellerimiz için devletimizce çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bizimde belediye olarak engelli vatandaşlarımız için yaptığımız tüm hizmet ve yatırımlar hükümetimizin desteği oluyor.  Allah onlardan razı olsun, güçlerine güç katsın. Ben şahsım adına önce tüm kursiyerlerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, Kültür Müdürümüze ve burada çalışan belediyemizde görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrar sınava girecek tüm engelli vatandaşlarımıza sınavlarda başarılar diliyorum” diye konuştu.