MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla düzenlenen deniz dibi temizliği çalışması, Akyarlar Koyu'nda sürdü.

Bodrum Belediyesi çalışanları tarafından oluşturulan Bodrum Belediyesi dalış ekibi, 5 yıldır Bodrum Yarımadası'nın koy ve sahillerini temizleyerek yaz sezonu öncesi yapılan hazırlıklara destek olmaya devam ediyor. 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla başlayan sosyal sorumluk projesi, çevreyi koruma bilincinin artırılmasına 7'den 70'e katkı sağladı. Her hafta farklı bir koyda gerçekleştirilen çalışmada dalış ekibi, bu hafta Akyarlar Koyu'nu temizledi. Akyarlar Koyu'nda yaklaşık 1 saat boyunca dalış yapan ekip, denizin dibinde biriken atıkları topladı. Çalışma sonunda denizden 116 kilo plastik, 54 kilo cam, 17 kilo metal, 28 kilo tekstil, 18 kilo ahşap, 28 kilo lastik ve 13 kilo teneke olmak üzere toplam 274 kilo atık çıkarıldı. Kıyıya çıkarılan atıklar, ayrıştırılmak üzere Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi.

Yalıkavak Profilo Marina Ortaokulu öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde katıldıkları deniz dibi temizliğine destek oldu. Görevliler, etkinliğe katılan öğrencilere atıkların doğaya verdiği zararlar konusunda bilgiler verdi.

BODRUM (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI