ALANYA Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' kapsamında kantin işletmecilerine ve çalışanlarına bilgilendirme semineri verildi.

Kantin çalışanlarına ve işletmecilerine yönelik seminerde, besin çeşitliliğinin sağlanması, abur- cubur diye tabir edilen zararlı olabilecek, öğrencilerin dikkat ve aktiviteleri üzerine olumsuz etkileri olan gıdalardan uzak durulması konusunda ayrıntılı bir bilgilendirme yapıldı. Seminerde konuşan Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın, kantinlerin uyması gereken kuralların yanında çalışan personellerin hijyen ve beslenme konusunda bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Akın; "Öğrencilere sunulan ürünlerin özel olmasından ziyade doğru besinlerin satışının yapılması ve besin çeşitliliğinin sağlanarak temiz beslenme alışkanlıklarının kazandırılmalı. Kantin denetimlerimizde şu ana kadar taviz vermedik ve denetimlerimiz devem edecek" dedi.

Alanya Belediyesi Gıda Mühendisi Ahmet Serter, seminerde sağlıklı beslenme konusunda yeterli ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yaparak bu konuda öğrencilere yeterli besin ve enerji verecek gıdaların satılması gerektiğine değindi. Serter; "Beslenme yaşamın sürdürülmesi, büyüme ve gelişme, üretkenlik, sağlık ve iyi hal için anne karnından başlayarak bebeklik, çocukluk, gençlik ve yaşlılığa kadar olan tüm yaşam süreçlerinde gereklidir. Yaşam boyu sürecek davranış ve alışkanlıklar aile ortamında ve okul çağında kazanılmaya devam ediyor. Hastalıklardan korunma ve bağışıklık sistemini de güçlendirmek için beslenmemize önem vermemiz gerekir. Bu kapsamda kantin çalışanlarının bu konuda bilinçlenmesi önem arz etmektedir" diye konuştu.