ALANYA, () - ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Kedi Evi Şenliği düzenlendi.

Sokak kedilerinin yaşamlarına destek olmak amacıyla yapılan projeler kapsamında 10 Şubat Pazar günü Güzelyalı Caddesi Damlataş Abdurrahman Alaettinoğlu Parkı'nda Kedi Evi Şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla soğuk havalarda vatandaşların pratik şekilde yapıp kullanabileceği kedi evleri örnekleri gösterildi.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören şenlikte Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, "Hayvan sevgisi bilincini arttırmak adına bu etkinlikleri geleneksel hale getireceğiz. Vatandaşların evlerinin, iş yerlerinin önünde sokak kedileri besleyenlere yüzlerce kedi evi, kedi maması ve dergi hediye edilmiştir" dedi.

Çocukların da ahşap evler üzerine resimler yaptığı şenlik alanı sokak hayvanlarına destek olmanın önemi hakkında farkındalık yaratırken çocuklar için de eğlenceli bir etkinlik ortamına dönüştü.

Şenlik kapsamında Alanya'ya gelen Ankara Kedi Hastanesi Başhekimi ve KEDVET Derneği kurucusu Dr. Tarkan Özçetin tarafından Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) ilk ve orta öğretim öğrencilerine 'Neden Hayvan Sevmeliyiz' konulu seminer verdi. Seminerde Dr. Özçetin çocuklara hayvan sevmenin önemini anlattı.

FOTOĞRAFLI