MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, Millet İttifakı'ndan belediye bakanı seçilen CHP'li Ahmet Öküzcüoğlu, mazbatasını alıp, görevine başladı.
Alaşehir'de 31 Mart'taki yerel seçimlerde 76 bin 28 seçmenden 69 bin 602'si sandığa gitti. Kullanılan oylardan 66 bin 340'ı geçerli sayıldı. Kullanılan oylardan 33 bin 67'sini alan CHP'li Ahmet Öküzcüoğlu, belediye başkanı seçildi. Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Ali Uçak ise 29 bin 908 oy aldı.
Seçimi kazanan CHP'li Ahmet Öküzcüoğlu, bugün öğlen İlçe Seçim Kurulu'na gidip, mazbatasını aldı. Ardından beraberindeki partililer ile Cumhuriyet Meydanı'na geçen Öküzcüoğlu, 71 yıl aradan sonra belediye başkanlığının CHP'ye geçmesini burada Kerimoğlu Zeybeği oynayarak kutladı.
Atatürk ve şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Öküzcüoğlu, "17 ay boyunca yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını aldık. Bu süreçte bana verdiğiniz destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Alaşehir için, sizler için mesai nedir bilmeden çalışacağım. Sizlere layık olmaya çalışacağım" dedi.
Konuşmasının ardından Öküzcüoğlu, beraberindekilerle devir-teslim töreni için Belediye binasına geçti.
Öküzcüoğlu ve beraberindeki yeni Belediye meclis üyelerini burada Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu ve belediye çalışanları karşıladı. Öküzcüoğlu tüm belediye çalışanlarının ellerini tek tek sıkıp, "Hep birlikte Alaşehirliler için çalışacağız" dedi.
MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak'ın mazeret göstererek devir-teslim törenine gelmemesi üzerine Öküzcüoğlu, görevi Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu'ndan devralıp, koltuğuna oturdu.

FOTOĞRAFLI