MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, ormana komşu 5 kırsal mahalleye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 1'er su tankeri ve buradaki köylülere ücretsiz toplam 3 bin kestane fidanı dağıtıldı.

Alaşehir'de ormana komşu mahallelerde yangın ve diğer afetlerde ulaşım süresini en kısa süreye düşürüp, olası can ve mal kaybını asgari düzeye indirmek için, ucunda tazyikli su sıkabilen mekanizma yer alan, 25 metrelik hortumu bulunan 2.5 ton kapasiteli su tankeri dağıtımı için Alaşehir Orman Yangın Söndürme Tesisleri'nde tören düzenlendi. Köylülere toplam 3 bin kestane fidanının da dağıtıldığı törene, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Orman İşletme Şefi Yakup Ulu, Alaşehir İlçe Tarım ve Orman  Müdürü Tarık Memiş, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Abdullah Uçgun, orman yangınlarında ilk müdahalenin önemine dikkati çekip, "Orman yangın ekipleri, olay yerine varana kadar yangına ilk müdahale bu tankerlerle yapılacak. Çünkü her türlü doğal afette zaman çok önemlidir. İlk müdahale, o afetin felakete dönüşmesini önleyebilir. Ayrıca orman yangını yanı sıra mahallede, konutlarda veya değişik alanlarda çıkabilecek her türlü yangına mahalle sakinleri, dağıtılan bu tankerle ilk müdehaleyi yapabileceklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından traktörün arkasına takılarak acil durumlarda, orman yangını ve afetlerde istenilen yere götürülebilecek 1'er su tankerleri Azıtepe, Bahçeli, Horzum Alayaka, Horzum Keserler ve Kurudere mahallerinin muhtarlarına teslim edildi. Bu mahalledeki köylülere de ücretsiz olarak toplam 3 bin kestane fidanı dağıtıldı.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), ()

FOTOĞRAFLI