İZMİR'in Aliağa ilçesinde, hayırsever Şimşek Ailesi tarafından babaları Hacı Tahir Şimşek ve anneleri Nuriye Şimşek adına yaptırılacak caminin temeli İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın da katıldığı törenle atıldı.

Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Başkanı Adem Şimşek ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu, bir şirketler grubunun sahipleri tarafından Kazım Dirik Mahallesi'nde yaptırılacak olan Hacı Tahir - Nuriye Şimşek Camii'nin temelinin atılması için tören düzenlendi. Törene AK Parti 26. Dönem İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, Aliağa Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Fatih Camii İmamı Gazali Ateş ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Fatih Camii İmamı Gazali Ateş,  "Camiler bir ülkenin tapusu ve aidiyet sembolüdür. Bir camii yapmak, içinde huzurla ibadet etmek en büyük erdemdir. Bugün Müslümanlık tapusuna bir imza atmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün burada Osman Şimşek ve Şimşek Ailesi'nin yapımını üstlendiği Hacı Tahir ve Hacı Nuriye Şimşek Camii'nin temel atma törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Şimşek Ailesi'nden Abdulvahit Şimşek de konuşmasında ailesinin Batman'dan Aliağa'ya geliş hikayesini anlatıp, "Allah herkese, yüreğindeki yapmayı arzu ettiği her şeyi yapabilme şansı nasip etsin. Babam Hacı Tahir Şimşek, 70'li yıllarda elinde bir çanta ile geldiği Aliağa'da rızkı için çalıştı. Bugün bizleri bu noktaya taşıyan babamızın adını yaşatmak için bir adım attık. Allah annem ve babamdan binlerce kez razı olsun. Burada okuduk, burada büyüdük, burada paylaştık. Burada her şeyi yaşıyoruz. Yine sahip olduğumuz her şeyi burada paylaşarak ortak bir değer oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün de bu çalışmaların karşılığı olan bu caminin Rabbim kabul buyurursa, abim Osman Şimşek'in önderliğinde tüm Şimşekler Ailesi olarak temelinin atılmasını sağladık. Bizim üzerimizde hakkı olan herkes için bir girişimde bulunduk. Rabbim sonunu da görmeyi nasip etsin" dedi.

Abdulvahit Şimşek'in konuşmasının ardından dualar eşliğinde Vali Erol Ayyıldız ve beraberindekiler tarafından butona basılarak, temele ilk harç döküldü.

Törenin ardından katılımcılara ve mahalle sakinlerine yemek ikram edildi, lokma döktürüldü.

Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI