KONAK Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 17’ncisi düzenlenen Alsancak Şenliği başladı. 'Biz birlikte varız' sloganı ile iki gün boyunca Alsancak’ın farklı noktalarında düzenlenen etkinliğin ilk gününde ‘halk oyunları gösterisi’, ‘3’ncü geleneksel sokak tavla turnuvası’, ‘Sokakta resim sanatı sergisi’, ‘Flash mob dans gösterisi’ ve ‘Alsancak’ta yaşayan sokaklar’ adlı söyleşi gerçekleştirildi.

İzmir Yörükler Derneği üyesi folklor sanatçıları farklı yörelerin halk oyunlarıyla Alsancak sokaklarını şenlendirdi. Gösteriye bazı vatandaşlar da eşlik etti. Şenlik daha sonra Haşmet Uslu Sokak’ta bu yıl 3’ncüsü düzenlenen ‘Geleneksel Tavla Turnuvası’ etkinliğiyle devam etti. İzmir Tavla Derneği‘nin de destek verdiği turnuva saat 13.00’te başladı ve saat 17.00’ye kadar sürdü. 64 yarışmacının katıldığı turnuvanın ilk ayağı oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Etkinliğin ilk gününde ‘Alsancak’ta Yaşayan Sokaklar’ başlıklı söyleşi de gerçekleştirildi. Yönlendiriciliğini İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun yaptığı söyleşide, Umur Sönmezdağ, Ümit Tunçağ, İbrahim Dinçer, Tanıl Adalı, Margery Braggiotti ve Eva Roditi konuşmacı olarak yer aldı. Sokakta yapılan söyleşi de çok kültürlü yapısı ile bilinen Alsancak’ta yaşayan insanların gelenekleri, görenekleri, yaşantıları ve dostlukları anlatıldı. Alsancak Şenlikleri’nin ilk günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki ‘Flash mob dans gösterisi’ ile sona erdi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAF