YALOVA’da Altınova Belediyesi’nin Muharrem ayı nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü, büyük bir coşkuyla belediye hizmet binası önünde gerçekleşti.

Vatandaşların büyük katılım gösterdiği Aşure Günü’nde dağıtılan aşureler lezzeti ile tam not aldı. Aşure dağıtımında konuşan Altınova Belediyesi Başkanı Dr. Metin Oral, “Hicri yılbaşıyla birlikte gelen Muharrem ayı nedeniyle düzenlediğimiz Aşure Günü’nde bizleri yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi. Başkan Oral, aşure dağıtımını bir gelenek haline getirdiklerini sözlerine ekledi. Programa Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve parti yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Altınova Belediyespor Kulüp Başkanı Sedat Ok, Altınova Kent Konseyi Başkanı Ali Yurt, muhtarlar, daire amirleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayıp, dua ile son bulan programda Kaymakam Özyiğit, Başkan Oral ve AK Parti İlçe Başkanı Zafer birlikte vatandaşlara aşure dağıttılar.