İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) tarafından, Amanos Dağları eteklerinde bulunan saklı cennet İncebel Kanyonu'na gezi düzenlendi. 
Türkiye Dağcılık Federasyonu 2'nci Kademe Dağcılık Antrenörü ve ODAK Sekreteri Yücel Erdoğan, İncebel Kanyonu gezisine yaklaşık 62 doğaseverin katıldığını, parkurun 11-12 kilometre mesafeli genellikle orta zorlukta sulu bir parkur olduğunu söyledi. Gezi güzergahındaki aynı vadi üzerinde üç şelalenin bulunduğunu ifade eden Erdoğan, buraya yakışacak ismin 'İncebel Takım Şelaleleri' olduğunu belirtti. Erdoğan, "3 şelale aynı vadi üzerinde ve aralarında çok kısa mesafeler var. En uzun mesafeli olanı yaklaşık 20 metre gibi bir yükseklikten dökülüyor" dedi.

ODAK Başkanı Muhammet Doğan ise günübirlik olarak bölgeye ilk kez doğa yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, en yüksek şelaleden, dağcılık yöntemiyle iniş yaptıklarını belirtti. İncebel Kanyonu'nun sarp ve tehlikeli olduğunu anlatan Doğan, bu kanyonu tarihte baştan sona geçebilenin olmadığını kaydetti. Düzenledikleri faaliyetler sonrasında kent dışından ziyaretçilerin de doğal güzellikleri görmeye geldiğini vurgulayan Doğan, "Osmaniye'nin tanıtımı, doğasındaki güzelliklerde saklı. Hep birlikte, siyasetçi, esnaf, yöneticisi ile birlikte doğal güzelliklerimizle Osmaniyemiz'i tanıtmalıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI