Süleyman EKİN/ANTALYA, () - ANTALYA'da, ambulans şoförü İsa Minnetoğlu'nu tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan hastane genel koordinatörü T.A., 3 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Kararın kendisini şoke ettiğini belirten İsa Minnetoğlu, "Mahkeme sonunda alacağım miktar yargılama giderleriyle başa baş çıktı. Yıllardır yaşadığım mağduriyet, yediğim küfürler ve yaşadığım stres yanıma kar kaldı" dedi.

Özel bir hastanede ambulans şoförü olarak çalışan İsa Minnetoğlu, 2014 yılında hastanenin genel koordinatörü T.A.'nın kendisini beyzbol sopasıyla tehdit ettiği ve hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Cumhuriyet savcılığı T.A. hakkında 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından dava açtı. Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada T.A. bu suçlardan 9 ay 27 gün hapse mahkum edilirken hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.

Ceza davasının sonuçlanmasının ardından İsa Minnetoğlu, hastane genel koordinatörü T.A. hakkında tazminat davası açtı. Antalya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada T.A., 6 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Ancak, davalı avukatı karara itiraz etti.

Temyiz başvurusunu inceleyen Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, 6 bin liralık tazminatı 3 bin liraya düşürdü, mahkeme masraflarını ise İsa Minnetoğlu'nun ödemesine hükmetti.

Kararın kendisini şoke ettiğini belirten İsa Minnetoğlu, "Mahkeme ve avukat giderleri yaklaşık 3 bin lirayı buluyor. Kazandığım tazminata sevinemedim. Olaydan sonra 6 ay işsiz kaldım. Mahkemelere gidip gelirken para harcadım. Yıllardır yaşadığım mağduriyet, yediğim küfürler ve yaşadığım stres yanıma kar kaldı. Yasal mücadeleme devam edeceğim" dedi.

FOTOĞRAFLI